Gwarancja bezpieczeństwa - Prętki, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2005)
Najnowocześniejsze systemy sterylizacji, pełna informatyzacja, a w efekcie gwarancja bezpieczeństwa sprzętu używanego w szpitalu – to cechy nowo otwartej sterylizatorni w Samodzielnym Szpitalu Klinicznym Akademii Medycznej nr 2 im. Heliodora Święcickiego w Poznaniu.