Biednie i bezgranicznie - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2005)
Pora, aby nowy rząd dostrzegł tę prawdę i to, że kontynuowanie tej tendencji doprowadzić może do powstania w Polsce dwóch systemów opieki zdrowotnej: publicznego dla biednych i prywatnego dla bogatych.