Zakres przydatności wenlafaksyny w praktyce klinicznej w kontekście częstego współwystępowania depresji i zaburzeń nerwicowych - Kokoszka, Andrzej (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2005)
Przedstawiono zwięzły przegląd informacji na temat wenlafaksyny, współzachorowalności depresji i zaburzeń nerwicowych oraz wyników badań dotyczących stosowania wenlafaksyny w leczeniu innych niż depresja zaburzeń psychicznych. Omówiono zaburzenia lękowe uogólnione oraz fobie społeczną, które często współwystępują z depresją i mogą być leczone wenlafaksyną.