Ochrona przed powikłaniami (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2005)
Nowe dane z Brigham and Women’s Hospital przedstawione na Kongresie Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego w 2005 r. dowodzą, że rozpoczęcie podawania klopidogrelu przed interwencją wieńcową pozwala na uniknięcie poważnych powikłań u jednego na 23 chorych.