Brakuje empatii Rozmowa z Agatą Szulc - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2019)
– Ważne jest stworzenie życzliwego klimatu dla osób chorych psychicznie. Nie możemy zapominać o tym, że są to ludzie tacy sami jak my, ludzie cierpiący – mów prof. Agata Szulc, była prezes Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego.