VAT-owane zdrowie - Kulerski, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2019)
Praktycznie każda płatność dokonana przez placówkę medyczną jest obciążona podatkiem VAT, czyli państwowym haraczem od jednostek, które to państwo samo finansuje. Co to oznacza dla systemu ochrony zdrowia?