Rajd świętego Mikołaja - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2019)
Politycy partii rządzącej lubią się przedstawiać jako „święci Mikołajowie”, a przekazywanie „prezentów” ma uroczystą oprawę. Nie jest to banalne przesłanie drogą elektroniczną odpowiedniej kwoty, ale spektakl, w którym uczestniczą przedstawiciele resortu zdrowia, „obdarowanych” i inne osoby, zwłaszcza kandydaci do parlamentu z partii rządzącej z tego okręgu wyborczego, w którym następuje przekazywanie „daru”.