W sieci? To się rozleci! - Kozera, Jarosław (Menedżer Zdrowia, 2019)
Zmiany systemu opieki zdrowotnej w Polsce nie są poprawkami wynikającymi z analizy realizacji założeń poprzednich reformatorów, kontynuacji myśli, ale – na nieszczęście – są jedynie wyrazem nadziei, wiary twórców, że ich wizja jak czarodziejska różdżka odmieni los pacjentów, szpitali, personelu medycznego. Brakuje rzetelnych ocen założeń reform, analiz opartych na dostępnych danych, wykonanych z możliwym poziomem dokładności. Podobnie jest w przypadku sieci szpitali.