Health Street - Boruc, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2005)
Health Street – Jak pozyskać pieniądze na biznes medyczny? Na rynku pojawia się coraz więcej firm oraz instytucji finansowych skłonnych zainwestować w biznes medyczny. Należą do nich firmy leasingowe czy fundusze inwestycyjne. Pieniądze można też pozyskać z funduszy Unii Europejskiej oraz emisji akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych. Dopóki jednak publiczny płatnik – Narodowy Fundusz Zdrowia – będzie hegemonem decydującym o być albo nie być wielu firm, a politycy nie zdecydują się na reformy, kondycja prywatnego biznesu medycznego nie poprawi się.