Doktor Hyde - Cywiński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2005)
W Niemczech z winy lekarzy ginie więcej ludzi niż w wypadkach samochodowych. Błędy lekarskie kosztują coraz więcej. Najwyższe odszkodowanie wyniosło już 482 tys. euro. Organizacje poszkodowanych i prasa piszą o przynajmniej 100 tys. ofiar błędów medyków. Profesor Matthias Rothmund, prezydent Towarzystwa Chirurgicznego DGCH, apeluje do kolegów: – Nie możemy dłużej zamiatać naszych błędów pod dywan i udawać, że nic się nie dzieje.