Na co można by przeznaczyć 2 mld zł w onkologii? (Menedżer Zdrowia, 2020)
Posłowie PiS przegłosowali ustawę, w której przeznaczono prawie 2 mld zł na dopłaty dla Telewizji Polskiej i Polskiego Radia jako rekompensatę za ulgi abonamentowe. Opozycja apelowała, by pieniądze przeznaczyć na dofinansowanie onkologii. „Menedżer Zdrowia” spytał przedstawicieli środowiska onkologicznego, na co można by przeznaczyć 2 mld zł.