Pilotaż i co dalej? - Stelmach, Monika (Menedżer Zdrowia, 2020)
Pilotażowy program zastosowania trombektomii mechanicznej w leczeniu udarów mózgu kończy się w grudniu 2020 r. Jednym z jego głównych celów jest wypracowanie modelu organizacji terapii osób w ostrej fazie udaru niedokrwiennego. Nad jego założeniami zastanawiali się eksperci na konferencji Priorytety w Ochronie Zdrowia 2020 podczas panelu „Pilotażowy program trombektomii mechanicznej – podsumowanie programu Ministerstwa Zdrowia”.