Światełko w tunelu (telewizorze) - Szulc, Jakub (Menedżer Zdrowia, 2020)
Pora odejść od myślenia, że w ochronie zdrowia doganiamy cywilizowany świat. Bo w czasie kiedy my klepiemy się po plecach naszymi 6 proc. w 2024 r., pociąg z napisem „Europa” właśnie mija kolejne stacje. Jest jednak światełko w tunelu. Co prawda w szpitalach i poradniach nie będzie lepiej, ale przynajmniej, dzięki uprzejmości suto dotowanej telewizji publicznej, będzie się o nich dobrze mówiło – pisze Jakub Szulc w „Menedżerze Zdrowia”.