Wakacje z eskulapem - Nowakowski, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2005)
Czy pobyt w nadmorskim hotelu można połączyć z rehabilitacją pod okiem doświadczonych specjalistów? Teraz już tak. W Gdyni Orłowie otwarto w lipcu Hotel Kuracyjny z Centrum Rehabilitacji i Odnowy Biologicznej Clinica Media. W nowocześnie wyposażonym ośrodku prowadzona jest rehabilitacja w schorzeniach ortopedycznych, neurologicznych, reumatologicznych, kardiologicznych, zmianach zwyrodnieniowych, rehabilitacja amazonek oraz dzieci. Pomyślano też o programie leczenia nadwagi i otyłości, a wkrótce ruszy kosmetologia. Są już pierwsi goście.