Opinia zespołu ekspertów dotycząca profilaktyki i leczenia zakażeń dolnych dróg moczowych u dzieci i młodzieży z uwzględnieniem zastosowania leku Canephron - Kiliś-Pstrusińska, Katarzyna; Apoznański, Wojciech; Drożdż, Dorota; Mastalerz-Migas, Agnieszka; Tkaczyk, Marcin (Lekarz POZ, 2020)
W artykule przedstawiono stanowisko grupy specjalistów z zakresu nefrologii dziecięcej, urologii dziecięcej i medycyny rodzinnej na temat leczenia i profilaktyki zakażeń dolnych dróg moczowych u dzieci i młodzieży z uwzględnieniem zastosowania leku Canephron.