Obszar mózgu (Menedżer Zdrowia, 2005)
Dane uzyskane w badaniach klinicznych dostarczyły dowodów świadczących o tym, że Copaxone ® (oktan glatirameru w postaci wstrzyknięć) może chronić przed niszczeniem aksonów oraz pobudzać odbudowę neuronów u pacjentów z rzutowo-remisyjną postacią stwardnienia rozsianego (RRMS).