Zarządzanie przez koszty (Menedżer Zdrowia, 2005)
Zaostrzająca się sytuacja konkurencyjna na rynku usług medycznych oraz ograniczone środki finansowe narzucają konieczność prowadzenia rachunku ekonomicznego w każdym szpitalu. Dobra praktyka zarządzania szpitalem potrzebuje oparcia w systemie informatycznym. System informatyczny firmy Kamsoft pozwala menedżerom dokonywać wielokryterialnej analizy danych, która jest źródłem podejmowanych decyzji operacyjnych oraz strategicznych.