COVID-19 zawita wkrótce do każdego szpitala - Flisiak, Robert (Menedżer Zdrowia, 2020)
Nie miejcie złudzeń. Zanim COVID-19 się rozpędzi, padną wątłe zakaźne zespoły lekarsko-pielęgniarskie wykończone absurdalnymi skierowaniami ze szpitalnych oddziałów ratunkowych i awanturami z ekipami karetek systemowych. Czy są ochotnicy gotowi ich zastąpić? – pyta prof. Robert Flisiak, prezes Polskiego Towarzystwa Epidemiologów i Lekarzy Chorób Zakaźnych.