Nieuniknione - Seweryn, Michał (Menedżer Zdrowia, 2020)
W styczniu Światowa Organizacja Zdrowia opracowała listę pilnych wyzwań zdrowotnych, które zdaniem ekspertów czekają nas w rozpoczętej właśnie dekadzie. Znalazło się wśród nich ostrzeżenie, jakże aktualne dzisiaj, że grozi nam nieunikniona pandemia nowego, wysoce zakaźnego wirusa, na którego większość ludzi nie jest odporna. Organizacja zalecała, aby przygotowywać się na taką ewentualność poprzez wzmocnienie systemu opieki zdrowotnej i jego infrastruktury w celu zapewnienia bezpieczeństwa populacji w razie wystąpienia takiego zdarzenia.