Prezes Niedzielski o szpitalnictwie podczas pandemii - Niedzielski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2020)
Pandemia koronawirusa to kłopot dla polskiej gospodarki, czy dla Narodowego Funduszu Zdrowia także? Czy dyrektorzy szpitali powinni się obawiać obniżenia finansowania, czy szpitalne ryczałty zostaną zmniejszone i co zrobi płatnik, aby zminimalizować problemy placówek? Na pytania dotyczące finansowania szpitali podczas pandemii odpowiada Adam Niedzielski, prezes Narodowego Funduszu Zdrowia.