Profesor dr hab. med. Barbara Lecewicz-Toruń (1932–2020) - Chodorowska, Grażyna (Dermatology Review/Przegląd Dermatologiczny, 2020)
W dniu 14 lutego 2020 roku pożegnaliśmy prof. Barbarę Lecewicz-Toruń, wieloletniego kierownika Katedry i Kliniki Dermatologicznej Akademii Me- dycznej w Lublinie, wieloletniego konsultanta woje- wódzkiego w dziedzinie dermatologii i wenerologii oraz wieloletnią przewodniczącą Oddziału Lubel- skiego Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego.