Pandemia COVID-19 – co dalej? - Cofta, Szczepan; Ozorowski, Tomasz (Menedżer Zdrowia, 2020)
W związku z epidemią COVID-19 w Polsce powstaje wiele pytań. Przede wszystkim o sposób postępowania i modyfikację reagowania medycznego przy zmianie strategii życia społecznego. Przechodzimy bowiem od totalnego zablokowania społecznego (lockdown) i niezwykle istotnych restrykcji dotyczących wzajemnej komunikacji do odmrożenia i całkowitego odblokowania. Pozostaje jednak olbrzymią niewiadomą, jak będzie przebiegała epidemia w kontekście wspomnianego zupełnego odblokowania.