Pandemii już nie ma - Szulc, Jakub (Menedżer Zdrowia, 2020)
– Wychodząc z domu, natychmiast przekonujemy się, że pandemii już nie ma. Ludzie ganiają po ulicach i sklepach bez maseczek, kina i knajpy są otwarte, korzystamy z hoteli i pensjonatów – podkreśla Jakub Szulc w „Menedżerze Zdrowia” i pyta: – Jak to jest, że kiedy dziennie raportowano kilkanaście nowych przypadków, wszyscy byliśmy skrajnie przerażeni, a teraz, przy dziennej liczbie zachorowań sięgającej 200-300 i więcej, nasza zbiorowa świadomość mówi nam, że jesteśmy bezpieczni?