Skądinąd poważni ludzie - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2020)
– Wielu przedstawicieli nauk medycznych potępia publicznie tych irracjonalistów, którzy wygłaszają nieudowodnione tezy o wirusie SARS-CoV-2. I dobrze, bo te zmyślone rewelacje nie tylko nie zawierają krztyny prawdy, ale są społecznie szkodliwe. Niestety, ci sami eksperci nie dostrzegają licznych niczym niepopartych twierdzeń wygłaszanych przez skądinąd poważnych ludzi, którzy wypowiadając się (zwykle krytycznie) na temat tendencji epidemiologicznych, a szczególnie podejmowanych działań przeciwepidemicznych, posługują się intuicją, a nie wiedzą – pisze Konstanty Radziwiłł w „Menedżerze Zdrowia”.