Terapia biologiczna w leczeniu choroby Leśniowskiego-Crohna - Pawlik, Magdalena; Milewski, Janusz; Rydzewska, Grażyna (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2005)
Choroba Leśniowskiego-Crohna należy do nieswoistych chorób zapalnych jelit. Leczenie przyczynowe nie jest znane, a efekty terapii konwencjonalnej nie są zadowalające. Leczenie biologiczne jest wskazane w przypadkach opornej na typową terapię choroby Leśniowskiego-Crohna oraz w leczeniu zachowawczym przetok.