Przygotowania organizacyjne do walki z pandemią COVID-19 na przykładzie szpitala uniwersyteckiego w Wielkiej Brytanii - Torlinski, Tomasz (Anestezjologia Intensywna Terapia, 2020)
Odpowiadając na wspaniałą inicjatywę prof. Janusza Andresa i Polskiego Towarzystwa Anestezjologii i Intensywnej Terapii, chciałbym się podzielić naszymi doświadczeniami z przygotowań do walki, jak i samej walki z pandemią koronawirusa COVID-19 z perspektywy Wielkiej Brytanii.