Nowa perspektywa rynku zdrowia w Polsce - Gielerak, Grzegorz (Menedżer Zdrowia, 2020)
Laureat Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii Milton Friedman powiedział: „Tylko kryzys może przyczynić się do prawdziwej zmiany”, a także: „Podejmowane działania uzależnione są od idei, do których w danym momencie można sięgnąć”. Wydaje się, że nic tak trafnie jak przytoczona teza nie opisuje istoty refleksji, jaka powinna być udziałem gremiów uczestniczących w reformowaniu systemu ochrony zdrowia w Polsce – pisze prof. Grzegorz Gielerak w „Menedżerze Zdrowia”. Ekspert będzie jednym z panelistów XIV Kongresu Hospital & Healthcare Management.