Jak koronawirus wpłynął na funkcjonowanie opolskiego szpitala - Madera, Dariusz (Menedżer Zdrowia, 2020)
Od początku pandemii Komitet Kontroli Zakażeń Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu monitoruje sytuację epidemiczną, codziennie w trakcie spotkań z kadrą kierowniczą wypracowywane są nowe wytyczne i wprowadzane korekty podjętych działań.