Czy zdaliśmy egzamin z pandemii? - Misiurewicz-Gabi, Agata (Menedżer Zdrowia, 2020)
Pandemia koronawirusa trwa na dobre, ale sytuacja epidemiologiczna przestała nas już przerażać. Mamy większą wiedzę o wirusie i skuteczniej leczymy COVID-19. Oczywiście sukcesem byłoby całkowite wyeradykowanie patogenu, ale na to zdaniem specjalistów jeszcze musimy poczekać. Po pół roku trudnej walki, wielu sukcesach i porażkach przyszedł czas na bilans i odpowiedź na pytanie, co udało się osiągnąć i jakie popełniono błędy.