Perinatologii grozi załamanieRozmowa z Mirosławem Wielgosiem - Stelmach, Monika (Menedżer Zdrowia, 2020)
– Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego zostało podjęte na kanwie religijnej i światopoglądowej. Zapomniano przy tym, że nie wszyscy w Polsce są wyznawcami tej samej religii i jednego światopoglądu – mówi prof. Mirosław Wielgoś, kierownik I Katedry i Kliniki Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, konsultant krajowy w dziedzinie perinatologii.