Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego obarczone wadami - Wróblewski, Mirosław (Menedżer Zdrowia, 2020)
Z wielu skaz rozstrzygnięcia (przyjęto taki termin, by nie używać słowa wyrok) warto wymienić fakt, że Trybunał Konstytucyjny nie wziął pod uwagę praw kobiet jako autonomicznych podmiotów prawa.