Martin McKee o międzynarodowych doświadczeniach z COVID-19 - McKee, Martin (Menedżer Zdrowia, 2020)
To była tylko kwestia czasu. Od wielu lat naukowcy ostrzegali przed ryzykiem wybuchu pandemii, a szczególnie zwracali uwagę na infekcje odzwierzęce. Niestety, do tej pory ich ostrzeżenia były ignorowane, a teraz światu przyszło się mierzyć z groźnymi tego konsekwencjami – pisze prof. Martin McKee, dyrektor medyczny Londyńskiego Uniwersytetu Higieny i Medycyny Tropikalnej i dyrektor ds. badań Europejskiego Obserwatorium Systemów i Polityki Zdrowia.