Pielęgniarka anestezjologiczna bohaterem - Pakulski, Cezary (Menedżer Zdrowia, 2020)
Jak zwykle, gdy państwo nie działa, herosami zostają zwykli ludzie, pracownicy ochrony zdrowia. Tak jest w przypadku walki z koronawirusem, w której najgorsze dopiero przed nami. Teraz ważne wydają się już tylko dwie rzeczy – siły i środki, w szczególności siły i środki pielęgniarek anestezjologicznych.