Ratowanie życia to nie eksperyment medycznyRozmowa z Szczepanem Coftą - Konarska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2020)
O poważnym problemie stosowania leku poza wskazaniami, toksycznych plotkach i konflikcie osobistym wpływającym na pracę świetnego oddziału mówi dr hab. n. med. Szczepan Cofta, dyrektor Szpitala Klinicznego Przemienienia Pańskiego Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu.