Węzeł prawnomedyczny - Michalak, Agata; Cofta, Szczepan (Menedżer Zdrowia, 2020)
Choć wydaje się, że stosowanie leków off-label jest dość powszechne w praktyce lekarskiej w różnych specjalnościach i sytuacjach, istnieje wiele problemów natury prawnej, których takie podawanie produktów leczniczych może przysporzyć. Omawiamy je i wyjaśniamy.