Na ile szpitale muszą być podporządkowane COVID-19? - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2020)
Narastająca fala zakażeń niesie za sobą niestety także wzbierającą falę chorych wymagających hospitalizacji, a za nią także falę najciężej chorych potrzebujących terapii z użyciem oddechu wspomaganego. Jest to zadanie niespotykane w realiach polskiej służby zdrowia.