Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Alergologicznego dotyczące kwalifikacji osób z alergią i anafilaksją do szczepienia przeciw COVID-19 - Kruszewski, Jerzy; Cichocka-Jarosz, Ewa; Czarnobilska, Ewa; Jutel, Marek; Kulus, Marek; Kuna, Piotr; Kupczyk, Maciej; Niedoszytko, Marek; Nittner-Marszalska, Marita; Pałczyński, Cezary; Rogala, Barbara; Samoliński, Bolesław; et al. (Alergologia Polska - Polish Journal of Allergology, 2021)
Przedstawiono rekomendacje Polskiego Towarzystwa Alergologicznego dotyczące kwalifikacji osób z alergią i anafilaksją do szczepienia przeciw COVID-19, zarówno dla lekarzy kwalifikujących do szczepień przeciw COVID-19 niebędących alergologami, jak i dla alergologów konsultujących pacjentów z wywiadem przebytej anafilaksji lub ciężkiego (niekontrolowanego) przebiegu chorób alergicznych i astmy szczepionych przeciw COVID-19.