Nie wszyscy ludzie lubelskiego Zakładu Medycyny Sądowej – 1969–1976 - Stanisław Chagowski, Wojciech (Archiwum Medycyny Sądowej i Kryminologii/Archives of Forensic Medicine and Criminology, 2020)
Zakład Medycyny Sądowej w Lublinie od 1967 r. mieści się przy ul. Jaczewskiego 8b, z krótką przerwą na czas remontu ze środków unijnych w latach 2013–2015, kiedy to został przeniesiony do budynku Bursaki Grey Office przy ul. Związkowej. W historii naszego Zakładu szczególnie zapisali się Roman Mądro i Piotr Kozioł.