Centralizacja – powód do zmartwień czy szansa na poprawę szpitalnictwa? - Gielerak, Grzegorz; Malinowski, Waldemar; Płonka, Andrzej; Bukiel, Krzysztof; Warczyński, Piotr; Atłachowicz, Janusz; Pakulski, Marcin; Kolek, Roman; Magdziarz, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2021)
Na tytułowe pytanie „Menedżera Zdrowia” odpowiedzieli dyrektorzy szpitali publicznych i prywatnych, przedstawiciele samorządu, lekarze, były wiceminister zdrowia i były prezes Narodowego Funduszu Zdrowia.