E-recepta 2.0 priorytetem ochrony zdrowia - Wysocka, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2021)
Jednym z największych wydarzeń i zarazem sukcesem cyfryzacji sektora zdrowia w 2020 r. było wprowadzenie e-recepty. W 2021 r. proces digitalizacji medycyny stworzy kolejne możliwości kontaktu między lekarzem a pacjentem, da lekarzom szansę na monitorowanie preskrypcji recept w czasie rzeczywistym, a co za tym idzie – istotnie usprawni proces leczenia. Jak cyfryzację i informatyzację sektora zdrowia oceniają eksperci?