Pokoronawirusowa fala - Pakulski, Marcin (Menedżer Zdrowia, 2021)
Końca pandemii nie widać. Najlepiej wiedzą o tym pracownicy ochrony zdrowia, którzy od miesięcy opiekują się tysiącami ludzi wymagających hospitalizacji. Ich siły się wyczerpują lub już się wyczerpały. To kwestia nie tylko wydolności fizycznej, lecz także odporności psychicznej. Ciągła praca w narastającym stresie, codzienne obcowanie ze śmiercią, wypisywanie kart zgonów powodują, że pracownicy szpitali odczuwają skrajne zmęczenie i boją się nadchodzących miesięcy. A mają czego, bo będzie gorzej.