POZ Plus czy minus? - Kozierkiewicz, Adam; Gilewski, Dariusz (Menedżer Zdrowia, 2021)
Od rozpoczęcia pilotażu POZ Plus minęły trzy lata, a zatem połowa czasu jego realizacji przypadła na okres pandemii COVID-19. Obecnie projekt zmierza do końca i rozpoczynają się prace nad jego podsumowaniem. Wyprzedzając oficjalne oceny, prezentujemy opinie przedstawicieli trzech placówek opieki zdrowotnej średniej wielkości: dr. Andrzeja Zapaśnika z Przychodni BaltiMed w Gdańsku, Angeliki Milkiewicz-Ławickiej z Przychodni Medycyny Rodzinnej w Szczecinie oraz dr. Bartosza Pędzińskiego z Łomżyńskiego Centrum Medycznego.