Nowoczesne leki powinny być refundowane i dostępne od początku terapii. (Menedżer Zdrowia, 2021)

(untitled) - Kazimierska, Iwona
Jakie zmiany są niezbędne, aby polscy chorzy z niewydolnością serca byli skutecznie leczeni, rzadziej trafiali do szpitala, nie umierali tak często jak obecnie, mówią dr n. med. Marta Kałużna-Oleksy z I Kliniki Kardiologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, prezes Polskiego Stowarzyszenia Osób z Niewydolnością Serca, i prof. dr hab. n. med. Jarosław Kaźmierczak, kierownik Kliniki Kardiologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego, konsultant krajowy w dziedzinie kardiologii.