E-szpital - Kister, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2021)
Jeszcze kilka lat temu e-zdrowie było szczytną, aczkolwiek dość abstrakcyjną ideą i niewielu przedstawicieli systemu ochrony zdrowia wierzyło, że w 2021 r. będziemy korzystać z e-recepty i e-skierowania oraz że staniemy się świadkami eksplozji kolejnych cyfrowych rozwiązań w ochronie zdrowia. A możliwości jest rzeczywiście wiele. Zastanówmy się więc, co czeka polskie szpitale w najbliższym czasie i co oferuje im rynek IT.