Nienormalnie jest – czyli normalnie - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2021)
Minister zdrowia Adam Niedzielski zapowiedział powrót do normalności w każdym wymiarze systemu opieki zdrowotnej. Słowa te zastanowiły mnie. Czy było w nich więcej niewiedzy ministra o tym, jak system publicznej ochrony zdrowia działał przed ogłoszeniem epidemii, czy zuchwałej próby wmówienia nam, że to co było przed epidemią, to był stan „normalny” i że na żadne „lepiej” nie ma co liczyć? Podejrzewam, że ta druga możliwość jest bardziej prawdopodobna.