Profesor dr hab. Leszek Szewczyk – wspomnienie - Beń-Skowronek, Iwona (Pediatric Endocrinology Diabetes and Metabolism, 2021)
Z głębokim żalem i smutkiem zawiadamiamy, że w dniu 18 stycznia 2021 r. odszedł do wieczności Pan prof. dr hab. Leszek Szewczyk, były Prorektor do spraw Nauki Akademii Medycznej w Lublinie, wieloletni kierownik Kliniki Endokrynologii i Diabetologii Dziecięcej, kierownik Zakładu Psychologii Klinicznej Dzieci i Młodzieży Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego i wykładowca Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie, aktywny członek Polskiego Towarzystwa Endokrynologii i Diabetologii Dziecięcej.