Zakażenia dolnych dróg moczowych w dobie pandemii COVID-19 - Wolski, Zbigniew (Lekarz POZ, 2021)
Liczne zachorowania na całym świecie spowodowane koronawirusem SARS-CoV-2, ich niekorzystne następstwa i problemy ze szczepieniami odwróciły uwagę pacjentów i ochrony zdrowia od innych chorób, których częstość występowania się nie zmniejszyła. Przeciwnie, utrudnienia w osobistym kontakcie z lekarzami rodzinnymi oraz specjalistami, ustalanie rozpoznań chorób w trakcie spotkań wideo lub rozmów telefonicznych spowodowały zaniedbania zdrowotne, których skutki nie są jeszcze oszacowane.