Nowy wymiar solidaryzmu społecznego - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2021)
Może się okazać, że bogatsi, płacący wyższą składkę i wyższe podatki, będą korzystać ze świadczeń prywatnych i – w ramach socjalnego państwa – pokrywać koszty leczenia tych, którzy mają niezasobny portfel.