O demobilizacji specjalistów i nie tylko - Pakulski, Marcin (Menedżer Zdrowia, 2021)
Próby wmawiania Polakom, że lekarz lub pielęgniarka, którzy harują ponad 300 godzin w miesiącu i zarabiają powyżej 5,5 tys. zł netto, są takimi bogaczami, że muszą się podzielić swoimi pieniędzmi z ludźmi, którzy zarabiają mniej, ale pracują 160 godzin miesięcznie, są demobilizujące.