Niekończąca się opowieść o ubezpieczeniu pielęgnacyjnym - Woch, Marek (Menedżer Zdrowia, 2021)
Wiceminister zdrowia Sławomir Gadomski podczas debaty zorganizowanej w kwietniu przez „Dziennik Gazetę Prawną” przedstawił koncepcje zmian w finansowaniu systemu ochrony zdrowia w Polsce. Mówił między innymi o wprowadzeniu ubezpieczenia pielęgnacyjnego.